?

Log in

No account? Create an account
Oslo med Lotte: Dag 1 - La Petite Mort [entries|archive|friends|userinfo]
Spinning 45 Ballerina

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Oslo med Lotte: Dag 1 [Feb. 10th, 2008|03:57 pm]
Spinning 45 Ballerina
[Tags|]

Charlotte og Karina kom til Oslo igår, lørdag 9 februar 2008. Etter en smertefri flytur(bortsett fra shampooene Charlotte ble fakket med i tollen)landet vi i Oslo,og tok flytoget til Oslo S.Der startet problemene. Intet toalett gjorde at vi måtte ufrivillig besøke en pub,der ble vi terrorisert og hundset.Vi fikk ikke tid til å dra opp legitimasjonen fra lommeboken før vi hadde blitt brølt til 5ganger om vi var gamle nok av en arbeidsledig vakt.Den værbitte mannen bak disken kom med sure kommentarer om kvaliteten på Charlottes kort.Den eneste som viste vennlighet var en skallet mann med ledninger festet på skallen.Han forduftet imidlertid fort da det viste seg at C og K foretrakk Hansa, og ikke å bli snakket til av slimete skalleledningmenn.

Veien til Møllers kunne Karina gått i blinde, men adressen Bent Ankers gate 10a var ikke like lett å finne frem til. etter litt frem å tilbake kom K og C seg gjennom porten, men det var bare den første hindringen. Hvilken ringeklokke skulle de to heltinnene dinge på? de prøvde den nederste til høyre.
Karina sa i sin høffeligaste telefonintervjuerstemme: "hei, vi skal besøke Marte og..." men lenger kom hun ikke før en sur oslosk guttestemme (tolv år og oppover) glefset "DA FÅR DU RINGE PÅ HOS MARTE DA!" Charlotte og Karina var i sannhet landet i tigerstaden.

På vei til kollektivet der vi skulle bo hos fremmede gikk C&K forbi en skjebnesvanger plakat"ALIEN SEX FIEND SPILLER I KVELD PÅ JOHN DEE". Karina ble manisk og turen gikk såvidt innom Møller's, der klientellet ramlet oppå det evige offeret Charlotte før de tok beina på nakken og betalte 220(!)kr for å se en skallet mann synge mange make sanger i timevis.Et spektakulært sceneshow var det dog.Opplevelsen ble krydret av at Karina møtte gamle venner.Både Jørgen fra trondheim og Sverre den fromme,samt darkdate ansikter Karina bare hadde sett på bilder før dukket fram fra alle kanter."Alpakkas" oslo versjon kaptein krok var der og.

Karina var som nevnt i goth-isk ekstase, dette var andre boller enn dominion. det var imidlertid ikke bare hun som var "belle of the ball" ved denne anledningen. Charlotte sjarmerte i øst. hennes nye gothiske jentevenner med korsetter for kvelden ble overrasket over at vi ikke var irriterende (som alle andre fra Bergen, akk), og hun ble overrasket over at de ikke kjeftet på henne.

Det stolte romanifolket var overrepresentert utenfor blandt røykerne. Charlotte og Karina var overrasket over at de ikke spilte insturmenter, eller hadde roser og selge. hvor er mandolinene, det melankolske trekkspillet, den sorgtunge violin? Musikken var byttet ut med et tomt pappbeger fra 7-11 eller delli "overalt" deluca. Totalt stemingsløst.

Etter å ha kjøpt en ekkel Calzone av mørkhuder på delideluca vagget C&K opp til John Dee igjen,kjøpte en øl og dro hjem.De kunne bare drømme om det tynne høyhårete gudeskikkelsen ingen kan holde øynene fra,dog Charlotte istedet( ufrivillig )drømte om George Clooney.

Idag passerte de en skøytebane og angret på de ikke tok med skøyter.De skal kanskje gå innom teaterkafeen etterpå og se etter kjendiser,selv om Karina sier de har stive priser. De har nettopp vært å kjøpt billetter til "Juno"på Saga kino. De sto i kø i en evighet,da det endelig ble deres tur begynte noen døve og ekle seg. De maste og tøt på sitt øreløse språk,den sure billettøren skjønte ingenting og C&K måtte gå bakerst i den andre køen siden de døve stjal showet med sine trivielle problemer.Den tynne døvenakken passet plutselig godt i hendene til bergenserne. Et nakkebrekk og ingen billetører eller køgjengere trengte noengang å bli distrahert igjen av de irriterende hørselshemmede kverulantene.Men de tok seg i det og gikk på internettcafe istedet.

Charlotte Lilleheil og Karina Aase
LinkReply